Staden Utan Plats För Barnvagnar.

Rom. foto: Agatha Fältström

Rom. foto: Agatha Fältström

Trappor och mer trappor utan hiss att använda i denna stad Rom. En stad full med forntidens ruiner, historisk arkitektur, museer med visning av kultur, konst och Roma imperium. Nära till säte för den katolska kyrkan Vatikanen! Med den vackra St. Peters Basilika som står högt i hjärtat av Vatikanen.

Den antika staden Rom lockar massor av turister, trots att staden saknar grundläggande struktur för rörelsehindrade eller en familj på besök. Speciellt familjer med spädbarn eller småbarn.De flesta av tågen eller tunnelbanestationerna har ingen hiss, bara trappor att ta sig upp och ner. Om du reser med barnvagn var redo att bära vagnen upp och ner.

Colosseum. Foto: Agatha Fältström

Colosseum. Foto: Agatha Fältström

Tunnelbana, bussar och tåg har inte utrymmen för barnvagn. Bussar har 2 utrymmen för handikappade med en skylt, som du kan använda, men inte alltid möjligt, eftersom bussar och tunnelbana alltid är fulla med folk som kliver och även hoppar över barnvagnen med ett barn i. Jag fick en känsla av att barnvagnar inte är välkomna på tunnelbanan. Jag undrade hur familjer med spädbarn eller småbarn i Rom överlever detta vansinne.

Colosseum har en hiss att ta till nivå 2. Vissa delar av Colosseum är inte tillgängliga med hiss.

Om man ska ta en promenad med en barnvagn är inte detta alltid så uppmuntrande. Många av vägarna saknar en trottoarer och det blir trångt med bilar som kör som om de är i en biltävling.

St. Peters Basilika. Foto: Agatha Fältström.

St. Peters Basilika. Foto: Agatha Fältström.

Vissa platser som St. Peters Basilika, kan du inte gå in i med en barnvagn. Du kommer att behöva parkera barnvagnen vid entrén i utbyte mot en nummerbricka. Man får inte heller ta med barnmat. Du kommer att bli ombedd att dricka från ditt barns vatten, om du har en med dig.

Om du planerar ett besök till Rom med ett barn, mitt råd är att du har med en bärsele, vid sidan av vagnen. Det kommer att hjälpa dig en hel del och det blir mycket enklare att gå runt i den antika staden. När du tar tunnelbana eller buss kan du använda din bärsele och fälla ihop vagnen. Det kommer att göra det lättare att gå upp och ner från trapporna.

Njut av din resa!

 

Annonser

2 thoughts on “Staden Utan Plats För Barnvagnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s